Året der gik 2014


JULEN 2014:

Kimergården ligger smukt med udsigt over det mønske landskab. Med en beliggenhed bare 110 km fra København har vi et godt udgangs-punkt for at kunne producere gode råvarer, samt åbne gården og dele ud af vores gode oplevelser.

Vores ideologi handler om bæredygtighed - det betyder for os nærhed, ærlighed og samspil mellem natur og mennesker. Vi er stolte af her at kunne præsentere en stribe produkter lavet med hjerte og sjæl:

Hvidløgene er dyrket med 'håndkraft' fordi, det er den sikreste måde at opnå en høj kvalitet. Og naturligvis uden brug af pesticider og kunstgødning!

Når vi udvælger vores hvidløg går vi efter sorter med store fed og god smag. I år kan vi præsentere sorterne Thermidôme og Germidour - begge af fransk oprindelse.

Vores æblesirup er et ægte efterårsprodukt - lavet af æbler og sukker fra gode danske sukkerroer som begge dele høstes i efteråret. Farven varierer alt efter æblesorten fra en lys gylden farve til en orange-rød. Æblesirup kan f.eks. serveres som tilbehør til æbleskiver eller pandekager - og smager fantastisk på vaniljeis!

Blommesirup har en naturlig krydret smag, som vi forfiner ved at tilsætte en anelse kanel og citron. Det gør blommesirup oplagt her til jul - gerne til æbleskiver eller til en jule-agtig morgenmad hen over skyr.

Vores honning baserer sig på vores biers bedste, og det kan sommetider give en mindre høst. Til gengæld går vi aldrig på kompromis med resultatet af biernes hårde arbejde, og vi kan således præsentere en håndrørt, cremet og blød honning.

Honningen her er indsamlet i juli på sommerens højeste og repræsenterer således et bredt spektrum af sommerens mange blomster.

I kassen finder du også en smagsprøve på vores pressede honning. Presset honning adskiller sig fra traditionelt slynget honning ved at indeholde meget mere pollen, det giver en lidt mere grynet konsistens, men også mere smag af blomsterne. Ved at presse honningen bliver luftberøringen også mindre, hvilket også bevarer mere af honningens oprindelige smag. Ud over at den rent sanselige oplevelse er anderledes, så indikerer igangværende studier, at indtagelse af honning med et højt indhold af pollen har en positivt effekt blandt pollen-allergikere.

Glædelig jul og god fornøjelse!