Året der gik 2017


JULEN 2017:

Glædelig jul!

I år er vores juleænder af racen dansk landand, og det er der en årsag til. Fritgående, økologiske ænder får mere motion - det giver kød med struktur og landænderne bærer det godt!

Ænderne blev slagtet på vores lokale økologiske slagteri i Tingsted i starten af november, da de var 15 uger gamle. Ænderne har gået på kløvergræs, der er rigt på omega3 og det forplanter sig i kødet. I og med at ænderne er slagtet allerede i november (mens græsset stadig gror) har de fået deres primære foder som grønt og et minimum af korn. Vi mener, det giver et godt andeliv og bedre kød!

Lidt om Året der gik...

År 2017 har været et af dem med masser af udfordringer! Året startede med fugleinfluenza og en ulykke kommer sjældent alene. En meget tør og varm forsommer gjorde det svært for de nye planter at komme fra start i den store køkkenhave - og da de først var kommet i gang var de nær druknet i regn...

Derimod har både bær og æbler givet en udmærket høst!

Ræv og mår har været på hyppige besøg, og det har sat gang i byggeriet af et nyt hønsehus, der gerne skal stå klart først i det nye år - klar til at tage i mod næste generation af høns, og klar til de nye krav til økologisk hønsehold.

Vores bier klaret sig godt, og vi har haft succes med at udvide med nye familier, således at vi i år har indvintret hele 14 familier!

Til vores nye mikro-mosteri er ombygningen godt i gang, og vi vil allerede i sæson 2018, ud over vores egen produktion af æblemost, kunne tilbyde at moste æbler for alle, der har for mange æbler til at spise...

Vi har også gjort os de første gode erfaringer med grise. Vi planlægger således i 2018 at kunne tilbyde 4 anparts-grise. Her tilbyder vi dig at købe hel- eller halvpart i de smågrise vi får i foråret, sommeren igennem går de så her sammen med os og hygger sig - og så kan du hente din gris hjem til efteråret, når den er blevet slagtet. Målet er, at vi kan opdrætte godt og bæredygtigt kød i rette mængde og pris.

Vores ideologi handler om bæredygtighed - det betyder for os nærhed, ærlighed og samspil mellem natur og mennesker.

Julehilsener og på gensyn!