Året der gik 2018


JULEN 2018:

Først og fremmest vil vi ønske alle en glædelig jul!

Vores juleænder er igen i år af racen dansk landand, og det er der en årsag til. Fritgående, økologiske ænder får mere motion - det giver kød med struktur og landænderne bærer det godt! Netop i år synes vi det er vigtigt at understrege, at vores ænder er slagtet på vores lokale fjerkræslagteri i Tingsted på Falster, som er godkendt (også økologi) af fødevarestyrelsen!

... Året der gik... 2018 kom godt i gang med 7 søde lam, 6 sorte og et hvidt! Alle stærke og raske. Det første kom allerede i midt i februar, hvor frost og kulde satte sine spor i landskabet. De voksede sig hurtigt store og allerede i første uge i juli blev de slagtet for at sikre, at der fortsat ville være græs nok til moderfårene. Vi har fået rigtig flotte meldinger omkring smagen af lammekødet fra jer, og vi venter spændt på at få de garvede skind retur engang i februar 2019.

Netop vejret har jo været noget særligt i det forgangne år! Vinteren kom sent med masser af sne og så kom sommeren med rekord varme og tørke. Det har utvivlsomt sat sit præg på årets drift!

De mange solskindtimer har givet bierne mange arbejdstimer, og de har virkelig samlet meget honning, som vi har forsøgt at dele med jer i form af honning-tilbud i storformat.

Det var tidligt på sæsonen tydeligt, at køkkenhaven ville blive svært i år, og vi traf en beslutning om ikke at plante afgrøder i år - en svær beslutning vi blev glade for efterhånden som tørken fortsatte.

I plantagen klarer juletræerne jo sig selv det meste af året, med læ og skjul til vildtet. Igen i år har vi haft masser af glade gæster i plantagen, og igen i år er der blevet sendt træer ud i landet med årets julerute! Planerne om at plante nye træer blev i år udskudt til år 2019 - igen på grund af tørken, som stadig ses i skovbunden.

mikro-mosteriet er stadig under opbygning - i år har vi kunnet tilbyde mostning af æbler til jer, der også havde (for) mange æbler i haven til at spise. I det kommende år skal lokalerne godkendes til også at moste økologisk.

Vores ideologi handler om bæredygtighed - det betyder for os nærhed, ærlighed og samspil mellem natur og mennesker.

Julehilsener og på gensyn!