Året der gik 2019


JULEN 2019:

Først og fremmest vil vi ønske glædelig jul!

Ænderne er som sædvanlig danske landænder, de er fritgående på kløvergræs i en lille flok på bare 30 dyr - og naturligvis økologiske. Når ænderne græsser optager de omega 3 og 6, og motionen giver struktur i kødet. Ænderne bliver slagtet, når græsset ikke længere vokser, og dermed ikke længere kan sikre nok foder. I år var det medio november! Vi mener, det giver et godt andeliv og godt kød!

... Året der gik startede med hele 10 søde lam i løbet af marts måned - 8 sorte og 2 hvide! Alle stærke og raske, selvom det ene trillingekuld var flaskelam. Moderfårene er af racen Såne og vædderen er Gotlænder, og det giver stærke, levedygtige lam og lette fødsler. Mødrenes Såne gener viser sig ved den sorte uld og Gotlænderens blanke og let krøllede uld viser sig også i lammeskindene. Begge racer er kendt som gourmet-racer for deres kød. Kontakt os gerne for køb af lammekød i den kommende sæson! I år er skindene blevet indleveret på et lille garveri lige her på Møn - og nu glæder vi os til at få dem retur først i det nye år.

Der har været en del udfordringer omkring dansk honning i sommeren 2019 - måske I har hørt om det i nyhederne? Vi har heldigvis kun været perifert berørt af det hele, men vil som altid at opfordre til at købe dansk honning - gerne direkte fra biavleren (og gerne os) - for her får du den bedste honning!

Kimergården ligger godt placeret på mørke Møn - på toppen af en bakke med udsigt over den sydlige nattehimmel - og 2019 har budt på uddannelse som Dark Sky guide!

mikro-mosteriet er endelig færdigt og godkendt, så vi nu kan vi tilbyde økologisk æblemost og æbleglögg - også til detail! Derudover tilbyder vi fortsat mostning af æbler til jer, der har flere æbler i haven end I kan spise.

I Juletræsplantagen prioriterer vi biodiversiteten og bæredygtigheden. Derfor henstår plantagen i store træk uberørt i 11 måneder om året. Træerne er ikke sprøjtet og ikke gødet og ikke udtyndet - og så er der efterhånden mange store træer. Vi ønsker at give jer en god naturoplevelse, når I går ud for at finde jeres træ - med småfugle, der måske har haft en rede i jeres juletræ i sommer og måske en hjort, der gemmer sig mellem træerne... Vi lover jer ikke et perfekt juletræ i klassisk forstand, men vi lover jer et bæredygtigt træ fri for sprøjtemidler.

Julehilsener og på gensyn fra os på

KIMERGÅRDEN

økologisk og bæredygtigt mikrolandbrug