Året der gik 2020


JULEN 2020:

2020 har på de fleste måder være meget anderledes end sædvanligt. Og netop i år oplever vi en ekstra glæde i de små ting, der trods alt er som det plejer!

Vores ænder er som altid landænder, der har gået på kløvergræs helt til de blev slagtet i starten af november, da fugleinfluenzaen satte en stopper for deres ude-liv. Motionen og kosten giver ænderne et godt andeliv og godt og sundt kød - du er hvad du spiser, og det er ænderne også!

I fårestalden startede sæsonen i marts med 9 søde lam - og kun et lam måtte støttes med sutteflaske. De voksede sig hurtigt store og i slutningen af august var det tid til at give mødrene ro.

I november bød vi velkommen til vores helt egen Gotlands vædder Alfred. Han er ganske ung og vi håber han gør et godt indtryk på damerne...

Som noget nyt har vi i år åbnet for løs-salg af lammekød OG kylling hjemme fra vores lille butik på Kimergården, og det er blevet taget godt imod, så det er kommet for at blive! Det er naturligvis stadig muligt at bestille et ½ lam.

Sommeren bød på årets største nyhed: Vores helt eget lille gæstehus bare et smut fra Kimergården og mange Camøno vandrere har overnattet hos os i sommer.

Huset er indrettet med 4 sengepladser og stilen er gammeldags landsbyidyl med udsigt over marker og tæt på både skov og strand. Kontakt os gerne, hvis I får lyst til en tur på landet!

Rigtig mange turister valgte Møn denne sommer, og det har vi kunnet mærke hos os. Især hønsene har haft svært ved at følge med efterspørgslen på æg. Det gør vi noget ved - og i oktober flyttede en stor flok kyllinger ind i vores nye stald. De skal vokse sig store hen over vinteren (nu kun indendørs pga. fugleinfluenza) og til foråret forventer vi så at have masser af æg!

Vejret har igen i år været drilsk. En meget våd vinter betød bl.a. en dårlig høst af hvidløg - de var små og få - øv. Vejret bød også på en sen frost helt henne i maj, da æbletræerne blomstrede. Det har betydet næsten ingen æbler på Kimergården i år.

I mikromosteriet har det derfor været en meget lille sæson, og vi har ikke haft æbler nok til at lave æblegløgg. Heldigvis har mange været forbi og fået mostet egne æbler!

I Juletræsplantagen har det også været en anderledes sæson. Vi har i år åbnet for selvbetjening 'døgnet rundt' i december for at prøve at sikre god og tryg plads til alle. Vi savner æbleskiver over bål og nærværet, men sådan er det altså i år!

Træerne er som sædvanlig hverken gødet eller sprøjtet - og fuldstændig naturlige. Det kan være, I finder en af sommerens fuglereder i jeres træ, eller at en hjort har sovet under det og bidt et skud på den ene side, men det er ok, for hos os kan træet faktisk spises!