Året der gik 2021


JULEN 2021:

Året har båret præg af store forandringer på Kimergården som følge af, at vi skal have nyt stuehus. Først blev de gamle bygninger i dårligst stand revet ned, og derefter påbegyndtes nybyggeriet!

Sådan har først fårene og så hønsene fået ny stald. Bierne er flyttet til ny plads på æblemarken og selv ænderne har fået nyt og større hus - og er igen tilbage og græsser lucernegræs under æbletræerne.

Ænderne er som sædvanlig danske landænder, fritgående og naturligvis økologiske. Vi håber de får sprødt skind og masser af smag!

Det første lam kom som en overraskelse allerede i januar og siden fulgte 5 lam i slutningen af marts. Moderfårene er af racen Såne og vædderen er Gotlænder, og det giver stærke, levedygtige lam og lette fødsler. Mødrenes Såne gener viser sig ved den sorte uld og Gotlænderens blanke og let krøllede uld viser sig også i lammeskindene. I år prøver vi som noget nyt at sende skindene til Tranås i Sverige, der er berømt for deres kvalitetsbehandling, så det glæder vi os til at se resultatet af!

I det sene forår flyttede et par nye bi-familier ind i den nye bi-gård, som følge af stor bi død hen over vinteren. Det sker desværre en gang imellem, at en familie går til, og nogle gange flere. Men vi sikrede årets høst - selvom den har været lidt mindre end normalt. Og så lige en opfordring til at købe dansk honning - gerne direkte fra biavleren (og gerne os) - for her får du den bedste honning!

Mosteriet har nydt godt af en god æblesæson og vi har mostet rigtig mange æbler for alle jer, der havde for mange i haven til at spise - vi ses forhåbentlig igen i næste sæson!

I Juletræsplantagen har vi igen i år holdt åben for selvbetjening, og selvom der efterhånden er mange rigtig store træer, så har mange alligevel fundet juletræet hos os. For at prioritere biodiversitet og bære-dygtighed henstår plantagen i store træk uberørt i 11 måneder om året. Træerne er ikke sprøjtet, ikke gødet og ikke udtyndet, og det medfører at vi kan tilbyde en god naturoplevelse, når I finder jeres træ - med småfugle, der måske har haft en rede i jeres juletræ i sommer og måske en hjort, der gemmer sig mellem træerne...

Julehilsener og på gensyn fra os på

KIMERGÅRDEN - økologisk og bæredygtigt mikrolandbrug