Lad os moste dine æbler

- nemt og godt!

Har du (for) mange æbler i haven?

Lad os hjælpe dig med at fylde dem på flasker!

Hvordan?

Du afleverer dine æbler hos os på Kimergården - det vil sige mærker dine poser, kasser, kurve eller lignende med dit navn og mobilnummer og sætter dem i vores indleveringskasse under 1/2-taget. Husk også at udfylde en indleveringsseddel om hvordan du ønsker din most retur. Både mærker og seddel findes i indleveringskassen!

- eller vi kan efter aftale afhente dem hos dig.

Dine æbler skal være rene og fri for græs, jord og blade. Æblerne skal være hele og fri for råd, da det fordærver mosten.  

Vi finvasker æblerne, kværner dem til pulp og presser den lækreste most og tapper den på emballage til dig alt afhængig af om du vil have den på frisk på 3 liters pouch-bags eller pasteuriseret på flasker.

Når din most er klar, får du besked på SMS, og så skal du bare hente din æblemost! 

- eller vi leverer den til dig efter aftale.

Vi moster 2-3 gange om ugen i sæsonen fra midt august til slutningen af november.

 - skal vi også moste for dig?

Prisen...

40 kg æbler (grov-vasket)- svarer til ca. 4 fyldte indkøbsposer. Du afleverer og henter på Kimergården. Vi finvasker, presser og fylder på ny emballage (emballagen er inkluderet i prisen).

3 l Bag-in-Box Pouch-Up (5-6 stk. - frisk most, kan fryses)   325,-

0,7 l glasflaske (20-24 stk, pasteuriseret)                              595,-

(Egen emballage - pris efter aftale)

Grov-vask (jord, blade osv) 50,-

Afhentning/levering hos dig - pris efter aftale.

Skriv eller ring til os for at aftale aflevering/afhentning af æbler på kimergaarden@hotmail.com eller på telefon Martin 5362 1858 / Mette 3138 1699 - eller hvis du har nogle spørgsmål.

æblemost og holdbarhed...

Når dine æbler er forvandlet til frisk æblemost, kan den holde sig op til en uge i køleskabet. Du kan vælge at fryse eller pasteurisere mosten for at forlænge holdbarheden.

Pasteurisering er grundlæggende en opvarmning, der dræber de bakterier, der naturligt findes i mosten. Mosten skal opvarmes til minimum 75 grader og kan derefter tappes på ren emballage og forsegles. Sådan kan mosten holde sig i 6 til 10 måneder ved stuetemperatur, gerne mørkt, tørt og køligt. Pasteurisering ændrer dog mostens smag.

 Frysning skal ske i plastemballage, da mosten udvider sig, når den fryser. Vi anvender 3 liters pouch-bags. Mosten skal fryses hurtigst muligt efter mostning, og kan så holde sig i op til 12 måneder. Pouch-bag'en kan komme direkte i fryseren. Når mosten skal bruges, tages den ud og tør - det tager op til 24 timer at optø 3 liter most - og omrystes før brug. Når mosten er tøet skal den opbevares på køl ved max 5 grader og har en holdbarhed på op til en uge - ligesom frisk most. Frysning bevarer mostens smag.